Domov AKV TV Kvások: zaujímavosti, mýty a fakty – 1. Časť

Prihlásenie

Registrácia

Vítame Vás v sekcii plateného obsahu AKV TV

Ďakujeme za Vašu dôveru.

Toto video je súčasťou plateného obsahu a môžete ho pozerať po veľmi jednoduchej a krátkej registrácií a úhrade, ktorú môžete uskutočniť veľmi pohodlne a rýchlo formou SMS správy alebo prostredníctvom služby PayPal. Prosíme, aby ste sa prihlásili k odberu videa, ktoré ste si práve zvolili a po jednoduchej úhrade Vám bude k dispozícií na 5 pozretí.

Nezabudnite, že súčasťou tohto videa môže byť ako bonus aj písomný materiál, ktorý Vám ďalej rozšíri získané informácie a pomôže Vám s praktickou realizáciou opatrení prezentovaných vo videu.

Vítame Vás v sekcii plateného obsahu AKV TV

Tento písomný materiál je bonusom k videu a je súčasťou plateného obsahu našej stránky. Ak máte záujem o tento písomný materiál, bude Vám k dispozícií spolu s videom po veľmi jednoduchej a krátkej registrácií a úhrade, ktorú môžete uskutočniť veľmi pohodlne a rýchlo formou SMS správy alebo prostredníctvom služby PayPal.

Ďakujeme za Vašu dôveru.

Vítame Vás v sekcii plateného obsahu AKV TV

Tento písomný materiál je bonusom k videu a je súčasťou plateného obsahu našej stránky. Ak máte záujem o tento písomný materiál, bude Vám k dispozícií spolu s videom po veľmi jednoduchej a krátkej registrácií a úhrade, ktorú môžete uskutočniť veľmi pohodlne a rýchlo formou SMS správy alebo prostredníctvom služby PayPal.

Ďakujeme za Vašu dôveru.

Vítame Vás v sekcii plateného obsahu AKV TV

Ďakujeme za Vašu dôveru a zakúpenie nášho videa spolu s písomnými materiálmi. Vyčerpali ste svoj kreditovaný prístup k stiahnutiu týchto materiálov. V prípade, že by ste mali záujem o ďalší prístup k písomným materialom z tohto videa, je Vám po opakovanom zakúpení k dispozícií.

62-kvasok-1

Kvások: zaujímavosti, mýty a fakty – 1. Časť

Pôvodná premiéra na YouTube: 27.06.2019

Popis

Váš kvások je úúúúplne iný ako susedov! Prečo? Dokáže kvások odstrániť z chleba lepok? A má zmysel kváskovať? Budú to tri časti. Pôvodné video sme rozdelili, aby sme vás netýrali hodinovým prívalom informácií – to by zvládol asi málokto. Pôjde to pomerne rýchlo za sebou, v takom kváskom tempe – ob deň, aby sa dalo stihnúť pomedzi to napiecť nejaký chlieb J Nenechajte si ujsť ani jeden diel tejto minisérie!

Už pár rokov nás zdroje z rôznych strán presviedčajú, že kváskový chlieb stojí vysoko nad bežným chlebom, ktorý sa pripravuje pomocou droždia. Niektorí ľudia už cítia aj vinu za to, ak si niekde niekedy náhodou dajú kvasnicový (= droždie) chlieb alebo pečivo.

Vznikla nám tu nová (chlebová) bublina, v ktorej je kvások postavený na vysoký piedestál a každý, kto nekváskuje alebo aspoň nekupuje kváskový chlieb/pečivo, je mimo hru, neznalec, bumbaj, trpáň, bambuch, teľpis, ľoľo, tupáň, zadubenec!

Dr. Igor Bukovský sa podrobne pozrel na tvrdenia o kvásku a kváskovom chlebe/pečive, preštudoval dostupné fakty a výskumy a premiešal to so zaujímavými informáciami – a teraz z toho pecňa nakrájame 3 kusy.

V tejto časti sa dozviete napríklad to, aký je vlastne rozdiel medzi 1) kvasnicovým (= drožďovým, kysnutým) a 2) kváskovým chlebom/pečivom. A tiež, čo sa deje v kvásku, z čoho vzniká a prečo sú diery v chlebe výsledkom poprdkávania mikróbov.

Nájdete tu zaujímavosti zo sveta kváskovania, kváskovej mikrobioty (áno, aj kvások má svoju mikrobiotu), dozviete sa, kde je jediná knižnica kváskov na svete a čím a ako často treba kŕmiť tieto špeciálne archívne kvásky. A to je len začiatok..

​​

Nemáte žiadne súbory na stiahnutie.