Prečo odporúčame
Mandľovo-orechové tofu v bio kvalite, jemne dochutené bylinkami je naozajstnou lahôdkou. Chutí výborne len tak samotné alebo jemne opečené na troche oleja. Tofu je potravina, ktorá by mala mať aj vo vašom jedálničku svoje stále miesto. Okrem toho, že je bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny, železo a horčík, je aj výborným zdrojom vápnika a bioaktívnych rastlinných látok, najmä fytosterolu, ktorý, ako výskum ukázal, pôsobí priaznivo na zdravie srdcovo-cievneho systému. Sodíku a tukov je naopak v tofu veľmi málo a cholesterol tam nenájdete vôbec.
Zloženie
voda, sójové bôby 20 %, pražené mandle 3 %, pražené lieskové orechy 2 %, sójová omáčka Tamari (voda, sójové bôby, jedlá morská soľ) jedlá morská soľ, tymián, rozmarín, bazalka, majorán, saturejka, oregáno, sušená paprika, zrážadlo: síran vápenatý, dym z bukového dreva
Výživové hodnoty
Energetická hodnota: 691kJ (166 kcal) • Tuky 11 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,6 g • Sacharidy 0,9 g, z toho cukry 0,7 g • Vláknina 2,1 g • Bielkoviny 14 g • Soľ 0,35 g