Mlieko, akné – a rakovina

Mlieko, akné – a rakovina

mlieko, akné, rakovina

Podľa dr. Melnika z nemeckej Univerzity v Osnabrucku je kravské mlieko pre človeka v detstve aj dospelosti veľmi rizikové, pretože aktivuje metabolickú dráhu systému TOR, ktorá podporuje rast a delenie buniek. Kravské mlieko obsahuje asi 15 rôznych prirodzených kravských hormónov, asi trikrát viac leucínu (aminokyselina), molekulu podobnú inzulínu (IGF-1) a to všetko podporuje aktivitu systému TOR, čo následne zvyšuje riziko niektorých nádorových ochorení, aterosklerózy, cukrovky, autoimunitných ochorení – a akné. Už dávnejšie je známe, že ľudia, ktorí mali v dospelosti ťažko liečiteľné akné, majú zvýšené riziko vzniku rakoviny prsníka a prostaty.

Takže podobne ako môže byť erektilná dysfunkcia prvým príznakom systémovej aterosklerózy (je vhodné aj kardiologické vyšetrenie a následná zmena životosprávy a úprava stravy!), môže byť akné v dospelosti signálom, že organizmus sa nachádza vo veľmi nepriaznivom a rizikovom stave zvýšenej aktivácie systému TOR a preto by mal pacient v záujme ochrany napríklad pred rakovinou urobiť zásadné zmeny vo svojom stravovaní a celkovej životospráve. (Obsah týchto opatrení predstavujú všetky knihy Dr. Bukovského)

Z praxe AKV: V nedávnom období sme riešili 4 prípady ťažkého akné u dospelých klientov a vo všetkých prípadoch výrazne pomohlo dôsledné vynechanie mlieka a mliečnych výrobkov, v jednom prípade došlo dokonca už po 4 mesiacoch k takmer úplnému vyliečeniu. Dôsledné vylúčenie všetkých foriem kravského mlieka je potrebné minimálne po dobu, kým sa akné nezahojí. Ak sa nehojí, je potrebné urobiť aj ďalšie opatrenia – najmä zredukovať množstvo konzumovaného cukru a zahojiť črevo (kniha Zachráňte svoje črevo!). Po zahojení pokožky môžete opatrne skúsiť používať parmezán a iné tvrdé syry, plnotučné jogurty, acidko, kefír, ale zásadne iba v malých množstvách a nekombinovať rôzne druhy počas jedného dňa.