Prečo odporúčame
Sušené slivky patria medzi naše obľúbené sušené ovocie a to hneď z viacerých dôvodov. Majú prirodzene sladkú chuť a sú preto zdravou sladkosťou a okrem toho sú zdrojom polyfenolov = bioaktívnych látok, ktoré podporujú aktivitu osteoblastov a pomáhajú tak budovať silné kosti. My ich máme radi len tak samotné, v kombinácii s naturálnymi mandľami, ako súčasť raňajkovej kaše, v müsli, či ako prísadu do dezertov, ovocných šalátov ale aj slaných jedál – napríklad do domácej kapustnice (bez tej mastnej klobásy):)
Zloženie
slivky
Výživové hodnoty
Energetická hodnota: 1133 kJ (268 kcal) • Tuky 1,1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g • Sacharidy 57 g, z toho cukry 57 g • Vláknina 9,4 g • Bielkoviny 3,3 g • Soľ 0,03 g