Quinoa
Prečo odporúčame
Quinoa (čítaj „kinva“) je pseudoobilnina pôvodom z Južnej Ameriky. Je prirodzene bezlepková, plná toho najlepšieho. Je bohatá na: • komplexné sacharidy • vlákninu • kvalitné rastlinné bielkoviny • viaceré vitamíny a minerály. Platí pravidlo, že čím farebnejšia je (prirodzená!) potravina, tým viac antioxidantov obsahuje. A ako už viete, antioxidanty zneškodňujú v našom tele voľné radikály, ktoré sú zodpovedné za viaceré ochorenia. Quinoa chutí výborne do šalátu alebo príloha a spraví z vášho jedla optický kulinársky zážitok.
Zloženie
Quinoa
Návod na prípravu
Príprava pre 2 osoby: 150 g zmesi quinoy prepláchneme horúcou vodou, aby sme odstránili prípadnú horkosť z vonkajších vrstiev zŕn. Zrnká dáme variť do 2,5-násobku vriacej vody a necháme cca 15 min variť.
Výživové hodnoty
Energetická hodnota: 1543 kJ ( 366 kcal) • Tuky 5,9 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g • Sacharidy 62 g, z toho cukry 0,8 g • Vláknina 6,9 g • Bielkoviny 12,0 g • Soľ <0,01 g
Quinoa trojfarebná
Zloženie
Quinoa trojfarebná
Výživové hodnoty
Energetická hodnota: 1619 kJ ( 384 kcal) • Tuky 6,7 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7 g • Sacharidy 64 g, z toho cukry 3,1 g • Vláknina 10 g • Bielkoviny 12 g • Soľ 0,01 g