Prečo odporúčame
Polenta vzniká zomletím celých kukuričných zŕn na jemnú krupicu. Tým, že kukurica z konvenčného poľnohospodárstva môže byť na povrchu ošetrená chemickými postrekmi, odporúčame vám uprednostňovať polentu v bio kvalite – a takou je polenta značky dmBio. Polenta chutí výborne uvarená na kašu ako príloha k jedlám, alebo uvarená a následne zapečená so zeleninou a syrom ako hlavné jedlo.
Zloženie
kukuričná krupica
Návod na prípravu
Príprava polenty pre 2 osoby: 150 g kukuričnej krupice vmiešame do troj – až štvornásobného množstva vriacej vody. Krátko povaríme a necháme asi 10 min napučať.
Výživové hodnoty
Energetická hodnota: 1460 kJ (344 kcal) • Tuky 0,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g • Sacharidy 74 g, z toho cukry 1,5 g • Vláknina 4,8 g • Bielkoviny 7,7 g • Soľ <0,01 g