Prečo odporúčame
Tradičné „polystyrénové“ chlebíčky vyrobené z celozrnnej špaldy. Špalda je staršia sestra pšenice, ktorá obsahuje oveľa menej problémových FODMAP-ových sacharidov, ktoré môžu byť u ľudí so syndrómom dráždivého čreva zodpovedné za nepríjemné nafukovanie. Výhodou pufovaných chlebíčkov oproti klasickému pečivu je to, že vydržia dlhšie čerstvé a tak sa hodia napríklad ako občerstvenie na cesty. K týmto chlebíčkom nebola pridaná žiadna soľ, takže si ich môžete vychutnať na sladko – napríklad s orieškovým maslom a banánom, alebo na slano so strukovinovou nátierkou a zeleninou.
Zloženie
špalda
Výživové hodnoty
Energetická hodnota: 1571 kJ (372 kcal) • Tuky 2,8 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g • Sacharidy 70 g, z toho cukry 2,5 g • Vláknina 9,4 g • Bielkoviny 12 g • Soľ 0,03 g