Prečo odporúčame
Skvelá voľba pre celiatikov alebo pre všetkých, ktorí hľadajú alternatívu k tradičným obilninovým vločkám. Ryžové vločky sú prirodzene bezlepkové ale stále bohaté na všetky živiny, ktoré sa nachádzajú v iných druhoch obilninových vločiek – sú výborným zdrojom:
• komplexných sacharidov • vlákniny • a niektorých vitamínov a minerálov. Tým, že sú jemné a rýchlo sa uvaria, sú výborné na prípravu rýchlej raňajkovej kaše ale aj do jogurtu, na zahustenie polievok či do pečenia.
Zloženie
ryžové vločky
Návod na prípravu
Použitie: Na prípravu ryžovej kaše vmiešajte 5 polievkových lyžíc ryžových vločiek (cca 50 g) do 250 ml vriacej tekutiny, 5 minút varte a následne nechajte 10 min napučať.
Výživové hodnoty
Energetická hodnota: 1446 kJ ( 344 kcal) • Tuky 2,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g • Sacharidy 63 g, z toho cukry 1,7 g • Vláknina 8,2 g • Bielkoviny 14 g • Soľ 0,008 g