Špaldová múka celozrnná

Špaldová múka celozrnná

dmBio

Prečo odporúčame

Špalda je predchodkyňou dnes najrozšírenejšej pšenice siatej, oproti ktorej obsahuje menej fruktánov (druh sacharidov), čo ju robí pre niektorých ľudí ľahšie stráviteľnou. Navyše má príjemnú jemne orieškovú chuť a hodí sa rovnako do sladkých ako aj slaných jedál. Tým, že sa na jej výrobu melú celé zrná aj so svojimi obalmi, tak je pre nás výborným zdrojom vlákniny, niektorých vitamínov a minerálov ako aj kvalitných rastlinných bielkovín a komplexných sacharidov. Hodí sa na pečenie chleba, ako aj iného slaného a sladkého pečiva a koláčov.

Zloženie

špaldová celozrnná múka

Výživové hodnoty

Energetická hodnota: 1491 kJ (353 kcal) • Tuky 2,6 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g • Sacharidy 64 g, z toho cukry 1,7 g • Vláknina 8,4 g • Bielkoviny 14 g • Soľ <0,01 g

Predajcovia