Prečo odporúčame
Špalda je predchodkyňou dnes najrozšírenejšej pšenice siatej, oproti ktorej obsahuje menej fruktánov (druh sacharidov), čo ju robí pre niektorých ľudí ľahšie stráviteľnou. Navyše má príjemnú jemne orieškovú chuť a hodí sa rovnako do sladkých ako aj slaných jedál. Tým, že sa na jej výrobu melú celé zrná aj so svojimi obalmi, tak je pre nás výborným zdrojom vlákniny, niektorých vitamínov a minerálov ako aj kvalitných rastlinných bielkovín a komplexných sacharidov. Hodí sa na pečenie chleba, ako aj iného slaného a sladkého pečiva a koláčov.
Zloženie
špaldová celozrnná múka
Výživové hodnoty
Energetická hodnota: 1491 kJ (353 kcal) • Tuky 2,6 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g • Sacharidy 64 g, z toho cukry 1,7 g • Vláknina 8,4 g • Bielkoviny 14 g • Soľ <0,01 g