Bulgur

Bulgur

dmBio

Prečo odporúčame

Bulgur je jedna z najlepších celozrnných príloh s množstvom vlákniny, ktorú máte navyše hotovú iba za 10 minút. Vyrába sa z celozrnnej pšenice, ktorá sa najprv predvarí, potom usuší a nakoniec naláme. Hodí sa ako príloha napríklad k zapekanej zelenine alebo do šalátov. Nám najviac chutí nasladko, pripravená na spôsob mliečnej ryže, doplnená orechmi a sezónnym ovocím.

Zloženie

bulgur (z tvrdej pšenice)

Návod na prípravu

150g (cca 1½  šálky) bulguru v 1½ až 2-násobnom množstve vody priviesť do varu a cca 10 minút variť na miernom ohni.

Výživové hodnoty

Energetická hodnota: 1447 kJ ( 342 kcal) • Tuky 1,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g • Sacharidy 67 g, z toho cukry 2,0 g • Vláknina 9,6 g • Bielkoviny 11 g • Soľ 0,06 g

Predajcovia