Prečo odporúčame
Celozrnná ražná múka je v každej pekárni klasikou. Oproti bežne používanej pšeničnej múke má plnšiu a trochu kyslejšiu chuť, čím sa hodí najmä na pečenie chlebov a iného slaného pečiva. Najlepšie chutí v kombinácií s celozrnnou pšeničnou alebo špaldovou múkou. Celozrnná múka sa vyrába zomletím celých zŕn – aj s ich vonkajšími obalmi, vďaka čomu je bohatá na vlákninu, chróm, selén a vitamíny, najmä skupiny B.
Zloženie
ražná celozrnná múka
Výživové hodnoty
Energetická hodnota: 1362 kJ (322 kcal) • Tuky 1,7 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g • Sacharidy 61 g, z toho cukry 0,9 g • Vláknina 13 g • Bielkoviny 9,5 g • Soľ <0,01 g