Prečo odporúčame
Žihľava je bylinka, ktorú sa oplatí pestovať a sušiť na čaj. Už oddávna sa používala v tradičnom liečiteľstve. Žihľavový čaj pôsobí priaznivo na správnu funkciu pečene a žlčníka, čím podporuje prirodzenú detoxikačnú funkciu týchto orgánov. Vďaka vysokému obsahu železa podporuje krvotvorbu a priaznivo vplýva na správnu funkciu krvného obehu. Natrhať žihľavu a usušiť si ju na čaj je pomerne komplikované – nevyhnete sa nepríjemnému popŕhleniu a vysušiť bylinky tak, aby si zachovali všetky svoje účinné látky si vyžaduje špeciálne podmienky. My sa preto spoliehame na kvalitu, ktorú ponúka dmBio. Takisto ako všetky ich produkty, aj tento čaj je vyrobený z byliniek dopestovaných v bio kvalite a navyše je jemne dochutený citrónovou trávou.
Zloženie
listy žihľavy (Urtica dioica) 90 %, citrónová tráva (Cymbogon citratus) 10 %
Návod na prípravu
Príprava: 1 čajové vrecúško na 1 šálku alebo 1 pohár (200 ml). Zalejeme vriacou vodou, necháme lúhovať 5-8 minút.