Šťava z rakytníka

Šťava z rakytníka

dmBio

rakytník, antioxidant

Prečo odporúčame

Rakytník sú malé oranžové bobuľky s veľkou silou. Obsahujú • niekoľkonásobne viac vitamínu C ako citrusy • niekoľkonásobne viac betakaroténu ako mrkva • a v porovnaní s iným bobuľovitým ovocím aj niekoľkonásobne viac vitamínu E. Jeho priaznivé účinky ocenia  „žalúdkári“, ktorí mávajú mierne sezónne ťažkosti a nechcú užívať lieky. Rovnako pomôže aj pri pálení záhy. Šťava chutí najlepšie vychladená len tak samotná, alebo rozriedená s vodou. Hodí sa aj do omáčok alebo zákuskov, ktorým dodá sviežu chuť.

Zloženie

šťava z plodov rakytníka, pretlak z rakytníka

Výživové hodnoty

Energetická hodnota: 230 kJ (55 kcal) • Tuky 3,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g • Sacharidy 3,3 g, z toho cukry 3,0 g • Vláknina 1,5 g • Bielkoviny 1 g • Soľ 0,0 g

Predajcovia