Lyzín 1 000 mg so zinkom a vitamínom C 60 tbl.

Lyzín 1 000 mg so zinkom a vitamínom C 60 tbl.

Jamieson

Prečo odporúčame

Lyzín je jedna z 20 esenciálnych aminokyselín (= stavebných látok bielkovín), čo znamená, že si ju naše telo nevie vytvoriť samo, ale je odkázané na jej dostatočný príjem v strave. Mimo klasických funkcií aminokyselín má lyzín jednu špeciálnu vlastnosť: blokuje usadzovanie cholesterolu a lipoproteínov v stene ciev, takže bráni rozvoju aterosklerózy. Okrem tejto preventívnej funkcie má však aj liečivú schopnosť – v spolupráci s vitamínom C podporuje tvorbu kolagénu, ktorý sa podieľa na regenerácii poškodených ciev a spojivového tkaniva. Táto kombinácia však má ešte jedno dôležité využitie: prevencia a podporná liečba herpetickej infekcie (na ústach, slizniciach aj na koži). Lyzín bráni replikácií (množeniu) vírusov. Veľmi dobre sa jeho užívanie osvedčilo najmä u ľudí, ktorým sa zvykne herpes objaviť počas obdobia zvýšenej stresovej záťaže. Pri pravidelnom užívaní, najmä počas obdobia vyššej psychickej a fyzickej záťaže, vám pomôže podporiť imunitu a predísť tak vzniku herpesu či iných vírusových ochorení, vrátane vírusových infekcií horných dýchacích ciest.

Zloženie

Lyzín (hydrochlorid) … 1 000 mg
Vitamín C (kyselina askorbová) … 6 mg
Zinok (oxid zinočnatý) … 1 mg
Ďalej obsahuje: rozpustná celulóza; celulóza (nosič), rastlinná kyselina stearová; rastlinný stearan horečnatý (povlaková látka), modifikovaná celulózová guma (nosič), oxid kremičitý (protihrudkujúca látka), karnaubský vosk, oxid titaničitý, polydextróza, čistený kremičitan horečnatý, maltodextrín, triglyceridy so stredne dlhým reťazcom

Dávkovanie

dospelí 1–2 tablety denne s jedlom. Užite s odstupom niekoľkých hodín pred alebo po užití iných liekov. O užívaní dlhšom ako 6 mesiacov sa poraďte s lekárom.

Upozornenie: nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Osoby s nízkobielkovinovou diétou by mali konzultovať užívanie doplnku s lekárom. Uchovávajte pri teplote 15–25 °C, mimo dosah malých detí. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Minimálna trvanlivosť do dátumu uvedeného na obale.

Predajcovia