Prečo odporúčame
DmBio cícer je moja najobľúbenejšia strukovina z konzervy/pohára. A keď spoznáte jeho jemne orieškovú chuť a jeho všestranné a najmä jednoduché použitie v kuchyni, určite sa stane aj vašou naj:) Cícer je rovnako ako aj ostatné strukoviny bohatý na kvalitné rastlinné bielkoviny, vlákninu, vitamíny skupiny B a to najmä kyselinu listovú, železo, draslík, horčík a selén, ale oproti iným strukovinám obsahuje len minimálne množstvo sacharidov typu FODMAP, ktoré môžu zhoršovať váš problém s nafukovaním. Jeho veľkou výhodou je, že ho máte vždy po ruke, pripravený na použitie – či už do šalátu, polievky alebo ako základ chutnej nátierky.
Zloženie
cícer, voda, morská soľ
Výživové hodnoty
Energetická hodnota: 532 kJ (127 kcal) • Tuky 2,7 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g • Sacharidy 15 g, z toho cukry 0,4 g • Vláknina 7,1 g • Bielkoviny 7,1 g • Soľ 0,35 g