Mandle

Mandle

dmBio

mandle

Prečo odporúčame

Mandle patria medzi potraviny, ktoré u nás v špajze (v práci aj doma) nájdete takmer vždy. My sme si ich obľúbili kvôli ich vysokému obsahu kvalitných bielkovín, mono- aj polynenasýtených esenciálnych mastných kyselín, vitamínu E, kyseliny listovej, horčíka, železa, medi, vlákniny, fosforu a taktiež vápnika, ktorý nám pomáha zachovať zdravé kosti a predchádzať osteoporóze. Viaceré výskumy ukázali, že pravidelná konzumácia mandlí má silný ochranný účinok na cievy srdca a pomáha tak predchádzať infarktu myokardu. Stačí asi 50 g mandlí denne a riziko infarktu klesá až o 50%! Inak vedeli ste, že pár naturálnych mandlí pomáha účinne potlačiť akútny reflux? Ak máte s refluxom problém, určite to nabudúce vyskúšajte.

Zloženie

mandle

Výživové hodnoty

Energetická hodnota: 2576 kJ (624 kcal) • Tuky 54 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 4 g • Sacharidy 5,4 g, z toho cukry 3,7 g • Vláknina 14 g • Bielkoviny 22 g • Soľ <0,01 g

Predajcovia