Prečo odporúčame
Arašidová pasta je výborný zdroj esenciálnych mono- a polynenasýtených mastných kyselín, vitamínu E, čo je jeden z najsilnejších antioxidantov, vitamínov skupiny B (najmä kyseliny listovej a pyridoxínu), horčíka a najmä kvalitných rastlinných bielkovín. Vedeli ste, že arašidy obsahujú takmer toľko bielkovín na 100 g ako steak? Navyše oproti nemu obsahujú len minimum nasýtených tukov, ktoré ako viete, pri nadmernej konzumácii škodia. Arašidová pasta je o niečo tekutejšia ako arašidové maslo a preto sa s ňou lepšie pracuje pri varení – napríklad na dochutenie omáčok, ktorým dodá plnú krémovú chuť, ale aj pečení – my ju používame pri pečení cookies, namiesto masla.
Zloženie
arašidy
Výživové hodnoty
Energetická hodnota: 2667 kJ (643 kcal) • Tuky 50 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 7,7 g • Sacharidy 19 g, z toho cukry 4,5 g • Vláknina 8,6 g • Bielkoviny 25 g • Soľ 0,02 g